Tudj meg mindent a Lazy Town-ról! Csak itt a www.lazytown.mlap.hu -n, az első Lazy Townos oldalon, magyarországon.

 Eredet :

 

A sorozat eredeti bemutatója 1996-ban volt és kezdetben egy élő személyes, interaktív színdarabnak indult. Áfram Latibaer (Irány Lazy Town) címmel. Ennek sikere után a második darab már más címmel került bemutatásra. (Robbie Rotten [Rosszvér Robi] Lazy Townban) Ebben a darabban mutatkozott be Rosszvér Robi karaktere, mint cselszövő. A bábok használata helyett az összes szereplő élő személyekkel volt játszva. Kivételt képeztek a madár bábok a második darabban. A TV-s verzióhoz képest rengeteg változtatás lett végrehajtva. Például: Pixel az első színpadi darabban féher fiú volt, aki teljesen kopasz volt és mindig szemüveget viselt (mint Sportacus) A második részre a stílusa nagy változásokon ment keresztül és sokkal általánosabbá vált. Zöld haja lett és ezüstös pólót viselt. Rengeteg olyan szereplő lett a színpadi változatba kitalálva, akik a TV-s verzióba soha nem kerültek be, vagy drasztikus változásokon mentek keresztül.

Bevezetés:

A főszereplő Stephanie, aki a városba érkezve ösztönzi az új barátait, Ziggyt, Trixiet, Stingyet és Pixelt, hogy menjenek ki a szabadba és legyenek aktívak, ahelyett, hogy bent maradnak és videojátékokat játszanak egész nap. Az ő nagybátyja Milfor Meanswell, aki Lazy Town polgármestere, aki segítségül hívja 10. Sportacust. Sportacus egy olyan hős, akinek az a munkája, hogy inspirálja a gyerekeket, hogy a szabadban játszanak és kisebb problémákat oldjon meg időről-időre. Rosszvér Robi egy tipikus lusta ember, aki egy földalatti odúban él a város szélén. Rosszvér Robi rengeteg epizódban ölt álruhát és próbálja megfúrni a gyerekek szórakozását, vagy megpróbálja Sportacust eltávolítani Lazy Townból.

 

 A film :

Lazy Town egyes szereplői élő emberek míg más szereplők bábok. Az ún. CGI animáció is helyett kapott a műsorban és ennek sígtségével vetítik ki a hátteret. Stephanie, Sportacus és Rosszvér Robi az egyedüli emberek, egészen a 32. epizódik. (Tánc párbaj ?Danceing duel?  A műsor bábjait a Neal Scanal Studio ás a Wit Puppets készítette. maga a show stúdióka 5067 m?-es, ami az izlandi Gardabaerben rendezték be, ami tartalmazta a legfejlettebb HDTV lehetőségeket Európában. Minden egyes rész költségvetése megközelítőleg USD 1 000 000.

 

Szereplők :

Sportacus

Magnús Scheving játsza a szerepét. Ő a szuper-egészséges hős a showban. Egy Izland melletti szigetről származik az Északi-tengerből. Igyekszik rávenni a gyerekeket, hogy egyenek "sportos édességeket" (ez az ő szavaival a gyümölcsöket és zöldségeket jelenti) és játsszanak a szabadban, ahelyett, hogy bent ülnek és videójátékokat játszanak és gyorskaját egyenek. Biztos akar lenni abban, hogy Lazy Town boldog és szeretné ha mindenki egészséges, fitt lenne. Sportacus állandóan az erőnlétét használja és tornagyakorlatokat végez, hogy eljusson egyik helyről a másikra. Nála a fogmosás is akrobatikus mutatványokba megy át. A kristálya csipogással jelzi neki, ha valakinek segítségre van szüksége. Ő türelmes és megértő. Sportacus nem gondolja megát szuperhősnek.

Stephanie

Julianna Rose Mauriello (aki valójában már 17 éves) játsza. A szereplő, aki inspirálja a Lazy Town lakosait, (és legfőképpen a gyerekeket) hogy kelljenek fel és mozogjanak. Ő egy 8 éves kislány, akinek ismertető jele a rózsaszín haja és a rózsaszín ruhái. Sportos, tele élettel. Bármit meg tud csinálni. Az ugrálástól kezve, a cigánykereken át a spárgáig mindent. Azért jött a városba, hogy meglátogassa a nagybátyját, Lazy Town polgármesterét. Lételeme a játék és a tánc. Mikor először megkísérli, hogy kimenjen és játsszon a kölykökkel, de Rosszvér Robi meghiúsítja és megpróbálja lusta dolgokra csábítani. De amikor Sportacus segítségét kéri az egész város együt dolgozik, hogy Lazy Townt a világ legjobb helyévé tegyék, ahol élni lehet. Stephanie szeret táncolni. Az az álma, hogy egy népszerű tánciskolában tanuljon.

Rosszvér Robi

Stéfán Karl Stefánsson személyesíti meg. A főgonosz a műsorban. Mindig próbálja rávenni a gyerekeket, hogy egyenek gyorskaját és próbálja elűzni sportacust Lazy Townból. Azt akarja elérni, hogy lazy Town ugyanolyan unalmas és csendes város legyen, mint mielőtt Sportacus és Stephanie a városba érkezett volna. Robi minden nap megpróbálja meghíúsítani a gyereketek szórakozását, de sportacus és Stephani mindeig megoldják a problémát. Robi mindig terveket sző és sokszor nagyon közel jár azok megvalósításához, de Sportacus és Stephanie az utolsó pillanatban mindig meghíúsítja a barátaik segítégével.

Bábok

  • Ziggy A tipikus szereplő, aki imád édességet falni, különösképpen a karamellt. Stephanie érkezése után jobb dolgot is talál a gyermekkorban, mint a cukros édességek evése. Ő most aktív és részt vesz a legtöbb sportban, de még mindig szereti a cukrot. gyakran láthatjuk őt nyalókát tartva.
 

Oldalmenü
Szavazás
Mi legyen a háttérzene?
Bing bang
Spooky Song
Anything Can
Welcome to Lazy Town
Have You Never
Naptár